Golden Ocean Group – et eventyr av en investering

Golden Ocean Group har vært et eventyr av en investering så langt – jeg har fantastiske 123 % avkastning i aksjen så langt.  På mindre enn ett år. Slå den! Og det beste av alt er at jeg tror at eventyret bare så vidt har startet!

For Golden Ocean Group opererer i tørrbulk markedet som har vist svært positive tendenser nylig. Prisene på kull og jernmalm øker, og etterspørselen etter frakt av disse råvarene øker. Dermed øker også fraktratene og Golden Ocean Group kan begynne å tjene penger igjen etter noen svært magre år.

Det stopper dessuten ikke her. For Golden Ocean Group har ambisjoner. De skal vokse og posisjonere seg for den oppgangen i markedet som så mange spår skal komme. Dette viste de gjennom oppkjøpet av 16 skip tidligere denne uken, 14 fra Quintana Shipping og 2 fra selskapets hovedaksjonær John Fredriksens privateide Seatankers. Kjøpet har blitt beskrevet i svært positive ordelag, og Peter Hermanrud har antydet at dette kjøpet alene øker aksjonærenes verdi med 16%. Han tror dessuten at dette ikke er det siste oppkjøpet selskapet kommer til å gjøre.

Altså har Golden Ocean-aksjonærene en spennende fremtid i vente. For hva er bedre enn et marked i bedring, stigende fraktrater, økt inntjening og et selskap med store ambisjoner?!

Og dette har analytikerne innsett. Og de formelig roper kjøp! Peter Hermanrud selv har Golden Ocean som en av sine favoritt aksjer for 2017 (les mer her). Også Clarkson Platou mener selskapet opererer i et marked i bedring, og gjentar kjøp av aksjen med kursmål 75 kroner (les mer her). Pareto Securities har også oppgradert aksjen til kjøp, med et foreløpig kursmål på 70 kroner (les mer her). Det foreløpig mest positive kursmålet har likevel Bjørn Inge Pettersen i Aksjeanalyser.com, som mener aksjen kan nå så høyt som 120-125 kroner i løpet av 3-6 mnd (les med her).

Med andre ord har Golden Ocean vist seg å være en eventyrlig investering så langt, og det er mye som tyder på at eventyret bare såvidt har startet. Jeg har i hvert fall ingen planer om å selge aksjen i nær fremtid.