Aksjeporteføljen opp 50% på et år

Nå er det lenge siden siste innlegg her på bloggen min. Det skyldes delvis at jeg har startet i ny jobb som har krevet mye av tiden min. Men det skyldes også (og kanskje enda mer) at jeg har ødelagt Mac´n min. Kjipt å være uten privat PC, men siden jeg stort sett kun bruker iPad til daglig så får jeg meg ikke helt til å bruke penger på ny Mac eller annen PC.

Men nå over til det bloggen min egentlig handler om – nemlig aksjer og min egen aksjeportefølje! Det er nå nokså nøyaktig et år siden jeg opprettet «investeringskonto» hos Netfonds. Jeg tidligere bare hatt vanlig VPS konto. Det morsomme med investeringskontoen min er at jeg lett kan følge kontoens utvikling dette året. Og det har vært en fantastisk utvikling. I løpet av mitt første år med investeringskonto har jeg hatt avkastning på mine aksjer på hele 52%. Det er en bunnsolid avkastning – og langt over gjennomsnittlig forventet avkastning på 7-9% per år.

Som alle kan se av min aksjeportefølje (se her) så er det Golden Ocean Group og Songa Offshore som bidrar til hele min avkastning. Og det er nettopp disse to aksjene som er mine klart største investeringer også. Alle andre aksjer i porteføljen min utgjør bare en veldig liten andel av mine investerte midler. Som dere kan se så har jeg ca 140% avkastning på Golden Ocean Group. Dette er også den aksjen i porteføljen min som jeg er klart mest bull på. Faktisk så har jeg så stor tro på denne aksjen at jeg i sommer vurderte å selge alle andre aksjer og satse alt på denne. Men jeg fikk meg ikke til å selge Songa, som er min andre hovedaksje.

Og kanskje var det like greit. For Songa ble som kjent solgt nå i midten av august. Transocean la nylig inn bud på Songa Offshore, og budet lyder på 47,5 kroner per aksjer. Selvsagt spratt aksjekursen i været av dette og ligger per i dag på ca 42 kroner aksjen. Dette har gjort at jeg har fått en fantastisk avkastning på min investering i Songa Offshore. Jeg har en inngangskurs på ca 25 kroner per aksje, og dermed en foreløpig avkastning på ca 60% i aksjen. Men her er det mer å hente – for jeg kan velge å selge 2631 av mine aksjer for 47,5 kroner per aksje. Altså totalt 125 000 kroner kan jeg få ut cash for 2631 av mine aksjer. De resterende av mine aksjer i Songa (de over 2631) kan jeg enten selge på børs til løpende kurs, eller jeg kan velge å bytte disse i 50% aksjer og 50% bonds i Transocean. Høres det komplisert ut? Det synes jeg også! Jeg har nemlig ingen erfaring med bonds, heller ikke har jeg erfaring med at et selskap jeg har aksjer i har blitt solgt. Jeg holder bare hodet kaldt foreløpig, og nyter den fantastiske avkastningen Songa Offshore har gitt meg så langt! Og nyter at jeg har garanti for ytterligere 12-13% oppside (fra ca 42 kr til 47,5kr per aksje) på 2631 av disse aksjene!

Til slutt skal jeg avslutte med en litt morsom historie:

Tidligere i år avtalte jeg med min datter at jeg skulle ta ut alle hennes sparepenger fra hennes sparekonto. Disse avtalte vi at jeg skulle investere i aksjer for henne – og jeg skulle få investere disse slik jeg ser det best for henne og med den risikoen jeg anser passende. Til gjengjeld avtalte vi at jeg skulle garantere for alle hennes sparepenger (pluss renter), slik at den dagen hun fyller 18 år så vil hun garantert få alle sparepengene tilbake uavhengig av om hennes aksjeinvesteringer skulle gå dårlig. Altså har hun fått garanti av meg slik at hun ikke har noe risiko med sine sparepenger når jeg nå investerer disse for henne.

Disse sparepengene hennes valgte jeg å investere i Songa Offshore. Og som dere allerede vet, så ble jo Songa kjøpt opp av Transocean og kursen har eksplodert! Hun har til nå en avkasting på nesten 50% på sine sparepenger, og det bare på noen måneder! En utrolig morsom start på hennes investeringer. Hun har nå nesten 50% avkasting på bare noen måneder, mot bare noen få prosenter avkastning i renter på alle disse årene pengene hennes har stått på sparekonto! Og det beste for henne – hun tar null risiko i og med at jeg garanterer for hennes sparepenger!